MESSUINFO

 

Arvoisa näytteilleasettaja!

Yrityksenne on mukana Tampereen Häämessut 2019 -tapahtumassa 9.–10.2.2019. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen! Lukekaa tämä tiedote huolellisesti läpi ja informoikaa myös muuta messuhenkilökuntaanne tiedotteessa kerrottavista asioista.

Markkinointi

Muista markkinoida osallistumistasi Tampereen Häämessuille myös omille asiakkaillesi sekä nettisivuilla ja some-kanavissa. Tapahtuman logon ja kuvamateriaalia löydät Tampereen Messujen materiaalipankista. Tapahtuman hashtag on #TampereenHäämessut

Aikataulut

Rakennusajat: 8.–9.2.2019
perjantaina klo 14–22
lauantaina klo 8–9

Messut avoinna: 9.–10.2.2019
la klo 10–17
su klo 10–17

Purkuajat: 10.2.2019
su klo 17–22

 

Rakentaminen

Osastojen rakentamisaika on pe klo 14–22 (halliin sisäänpääsy klo 21 asti) ja la klo 8–9. Osastojen tulee olla valmiina la klo 9 mennessä.

Kaikki osastot (kuten seinät, matto, otsalaudat, sähköt yms.) ovat valmiina pe klo 14, ellei muuta ole sovittu järjestäjän kanssa.

Mikäli tarvitsette lisää näyttelytekniikkaa, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä: asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi. Messuaikana teitä palvelee näyttelytoimisto (pohjoinen infopiste).

Tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-hallissa eli TähtiAreenalla. Rakennusaikana hallissa on käytössä isot huolto-ovet E3 ja E6. Jotta liikennöinti näyttelyhallissa saadaan toimivaksi, autolla voi ajaa E3 ovesta sisälle ja purkaa auton sille osoitetulla paikalla ja sen jälkeen ajaa auton ulos E 6 ovesta. Osaston viereen ei autolla pääse ajamaan.

Huomioithan, että kaikenlainen kiinnittäminen hallin katto-, lattia-, pilari- ja seinärakenteisiin on ehdottomasti kielletty! Laskutamme aiheutuneet vahingot näytteilleasettajalta. Näyttelyrakenteiden tai vuokrakalusteiden korjaamisesta, uusimisesta tai puhdistamisesta veloitetaan messujen jälkeen, mikäli huomataan, että ne ovat vahingoittuneet. Kaikki itse kiinnitetyt teipit ja liimat on poistettava messujen jälkeen. Saatavilla on ripustuskoukkuja, joilla voi ripustaa ilman seiniin kiinnitystä.

Purkaminen

Tavaroiden purkaminen osastoilla ja osastoilta hallien käytäville on ehdottomasti kielletty ennen messujen päättymistä su klo 17. Huomioittehan myös, että tavaroita ei saa siirtää käytäville ennen kuin käytävämatot on otettu pois.

Näytteilleasettajat ja messurakentajat saavat ajaa henkilöautoilla huolto-ovien sisäpuolelle sunnuntaina heti, kun messut on sulkeutunut. Autolla ajo halliin on kielletty.

Valmisosastojen on oltava tyhjiä näyttelytavaroista su klo 22 mennessä. Tyhjentäkää myös vuokraamanne infotiskit ja kaapistot esitteistä ja muista tavaroista. Myös omat osastojen rakenteet tulee olla purettuja su klo 22 mennessä.

Näyttelytoimisto / info

Näyttelytoimisto sijaitsee infon yhteydessä pohjoisessa sisääntuloaulassa. Näyttelytoimiston henkilökunta opastaa näytteilleasettajia kaikissa messuihin liittyvissä asioissa. Näyttelytoimiston tavoittaa puhelinnumerosta 0207 701 222 sekä sähköpostitse asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi.

Näyttelytoimisto on avoinna seuraavasti:

• pe 8.2. klo 14.00–19.00
• la 9.2. klo 8.00–17.30
• su 10.2. klo 8.00–17.30

Näyttelytoimiston ollessa suljettuna päivystävän hallipäällikön tavoittaa puhelinnumerosta
050 351 6500.

Huoltoaika, huoltohuone

Huoltoaika alkaa messuaamuina klo 8 ja päättyy, kun messut aukeavat. Huoltoaikaa on vielä tunti messujen sulkeutumisen jälkeen. Huoltohuone sijaitsee sisääntuloaulassa. Lisäksi näytteilleasettajille on varattu oma wc-tila E3 huolto-oven läheisyydessä. Huomioittehan, että huoltohuone ei ole tarkoitettu tavaroiden varastoimiseen.

Osoite

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.

Tavaralähetykset messuille

Osastollenne tulevaa tavaraa voi toimittaa messukeskukseen aikaisintaan rakennusajan alettua. Lähetysten katoamisen estämiseksi niissä on oltava selvästi esillä messutapahtuman nimi, yrityksen nimi ja osaston numero sekä yhteyshenkilö puhelinnumeroineen. Messukeskukseen toimitettavat tavaralähetykset merkitään:

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Häämessut 2019
Yrityksen nimi, osastonumero
Yrityksen yhteyshenkilö, puh
Ilmailunkatu 20
FI-33900 Tampere

Mikäli toimitatte tavaraa messukeskukseen, paikalla on aina oltava tavaran vastaanottaja, joka kuittaa lähetyksenne saapuneeksi. Tampereen Messut Oy tai Tampereen Messu- ja Urheilukeskus eivät vastaa lähetystenne vastaanottamisesta. Huolehdittehan, että toimitustavaksi on valittu ns. täsmäjakelu, jolloin lähetys tuodaan osastolle asti.

Mikäli tilaatte tavaroita rahdilla, maksullista trukkaus-, varastointi- ja logistiikkapalvelua voi tiedustella Suomen Messulogistiikka Oy:ltä, p. 040 546 9555, info@smlog.fi.

Esittelijä- ja pysäköintikortit

Esittelijäkortit on tarkoitettu vain osastonne henkilökunnalle ja ne toimivat kulkulupana rakennus-, messu- ja purkuaikana. Mikäli käytätte ulkopuolista messurakentajaa tai osa henkilökunnastanne on paikalla vain rakennus- tai purkuaikana, saavat nämä henkilöt erilliset kulkuluvat paikan päältä näyttelytoimistosta. Esittelijä- ja rakentajakortteja ei postiteta etukäteen. Voitte noutaa esittelijä- ja rakentajakortit sekä niille tarkoitetut muovikotelot näyttelytoimistosta rakennus- ja purkuaikana.

Pysäköinti on näytteilleasettajille maksuton, kun näkyvillä on näytteilleasettajan voimassa oleva pysäköintikortti. Rakennus- ja purkuaikana pysäköintikorttia ei tarvita, mutta messuaikana pysäköintikortti tulee olla selkeästi näkyvillä. Myös pysäköintikortit voi niitä noutaa messujen näyttelytoimistosta messujen rakentamisen alettua sekä edelleen messupäivinä.

Esittelijä- ja pysäköintikortteja ei postiteta.

Internet-yhteydet

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen halleissa on maksullinen langaton verkko, johon voi ostaa tunnukset näyttelytoimistosta. Konekohtaiset tunnukset ovat voimassa 24 h käyttöönotosta ja niiden hinta on 15 € (sis. alv).

Mikäli haluatte osastollenne erillisen langallisen Internet-yhteyden, sen voi tilata yhteistyökumppaniltamme Tamico Oy:ltä. Lisätiedot: asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi.

Neuvottelutilat

Mikäli tarvitsette messujen aikana neuvottelutilaa, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä Mari Salovaaraan, puh. 040 757 1118 tai mari.salovaara@finlandevents.fi.

Muovikotelot esittelijäkorteille

Muovikoteloita rakentaja- ja esittelijäkorteille saa näyttelytoimistosta.

Oheistapahtumat ja ohjelma

Päivitämme ohjelman nettisivuillemme osoitteeseen www.tampereenhaamessut.com.

Ravintolapalvelut

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintoloista vastaa Finland Restaurants Oy (Finnresta). Ravintolapalveluihin liittyvissä kysymyksissä käänny Finnrestan asiakaspalvelun puoleen: asiakaspalvelu@finnresta.fi tai 040 504 0530.
Ravintola palvelee E-hallissa klo 9-17 molempina päivinä.

Ripustukset / ripustaminen

Ripustuksia saa tehdä ainoastaan Tampereen Messut Oy:n valtuuttama ripustusalihankkija Bright Finland Oy. Mikäli haluatte osastollenne ripustuksia, lisätietoja antaa Bright Finland, Kaisa Niutanen, p. 044 782 2294, messut.tampere@brightgroup.fi

Palo- ja muu turvallisuus

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia paloturvallisuusohjeita sekä näyttelytilassa vaadittavia erikoisehtoja, jotka on selvitetty erikseen. Paloturvallisuutta mahdollisesti vaarantavien laitteiden esittelyyn on saatava paloviranomaisten ennakkolupa.

Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotulilaitteiksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella, kuten esim. kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat. Erikoislupa voidaan myöntää, mikäli esiteltävä tuote sitä vaatii tai kyseessä on hitsaus, polttoleikkaus, leikkaus tai muu vastaavanlainen esitys, josta aiheutuu kipinöintiä. Lupahakemus on toimitettava järjestäjälle toiminta- ja turvarakenneselvityksineen 30 pv ennen messujen alkamista. Luvasta neuvotellaan aina pelastuslaitoksen kanssa.

Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa. Huomioikaa, että tupakointi (ml. sähkötupakat) on sallittu vain ulkotiloissa.

Ensiapu

SPR päivystää pohjoisen sisäänkäynnin huoneessa E2 messujen aukioloaikoina. Puhelinnumero ensiapuun on 050 356 1236.

Rahannosto, rahanvaihto

Rahannostopiste sijaitsee infopisteessä pohjoisessa sisäänkäynnissä. Huom! Varaattehan mukaan riittävästi vaihtorahaa, koska messualueella ei ole rahanvaihtoa.

Huomioittehan, että kaasupallojen jakaminen on kiellettyä Tampereen Messu- ja
Urheilukeskuksessa. Palamattomalla Helium-N -tyypin kaasulla täytettyjä kaasupalloja voi käyttää kiinteinä osaston somisteina ja ilmatäytteisten pallojen jakaminen kävijöille on sallittua.

Tervetuloa mukaan Tampereen Häämessuille!