Ohjeita näytteilleasettajille

Ohjeita näytteilleasettajille

Aikataulut

Rakennusajat:
5.-6.2.2021
perjantaina klo 12–20*
lauantaina klo 8–9
*Valmisosastot pe klo 14–20

Messut avoinna:
6.-7.2.2021
la klo 10–17
su klo 10-17

Purkuajat:
7.2.2021
su klo 17–22

Rakentaminen

Osastojen rakentamisaika on pe klo 12–20 (halliin sisäänpääsy klo 20 asti) ja la klo 8–9. Osastojen tulee olla valmiina la klo 9 mennessä.

Kaikki järjestäjän kautta tilatut osastorakenteet (kuten seinät, matto, otsalaudat yms.) sekä valmisosastot ovat valmiina pe klo 14, ellei muuta ole sovittu järjestäjän tai messurakentaja Expotec Oy:n kanssa.

Mikäli tarvitsette lisää näyttelytekniikkaa olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä: asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi. Messuaikana teitä palvelee näyttelytoimisto (pääaulan infopiste).

Tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa. Rakennusaikana hallissa on käytössä isot huolto-ovet D25 ja D28. Muita sisäänkäyntejä ei ole käytössä rakennusaikana. Jotta liikennöinti näyttelyhallissa saadaan toimivaksi, on näyttelyhalliin autolla ajamista rajoitettu siten, että sisäpuolelle voi ajaa huolto-ovien auloihin purkamisen ajaksi. Autolla ajo halliin on kielletty.

Huomioithan, että kaikenlainen kiinnittäminen hallin katto-, lattia-, pilari-, ja seinärakenteisiin on ehdottomasti kielletty! Laskutamme aiheutuneet vahingot näytteilleasettajalta. Näyttelyrakenteiden tai vuokrakalusteiden korjaamisesta, uusimisesta tai puhdistamisesta veloitetaan messujen jälkeen, mikäli huomataan, että ne ovat vahingoittuneet. Kaikki itse kiinnitetyt teipit ja liimat on poistettava messujen jälkeen. Saatavilla on ripustuskoukkuja, joilla voi ripustaa ilman seiniin kiinnitystä.

Purkaminen

Tavaroiden purkaminen osastoilla ja osastoilta hallien käytäville on ehdottomasti kielletty ennen messujen päättymistä su klo 17. Huomioittehan myös, että tavaroita ei saa siirtää käytäville ennen
kuin käytävämatot on otettu pois.

Näytteilleasettajat ja messurakentajat saavat ajaa henkilöautoilla huolto-ovien sisäpuolelle sunnuntaina heti, kun messut on sulkeutunut. Autolla ajo halliin on kielletty.

Valmisosastojen on oltava tyhjiä näyttelytavaroista su klo 22 mennessä. Tyhjentäkää myös vuokraamanne infotiskit ja kaapistot esitteistä ja muista tavaroista. Myös omat osastojen rakenteet tulee olla purettuja su klo 22 mennessä.

Näyttelytoimisto / Info

Näyttelytoimisto sijaitsee infon yhteydessä pääsisäänkäynnin aulassa. Näyttelytoimiston henkilökunta opastaa näytteilleasettajia kaikissa messuihin liittyvissä asioissa. Näyttelytoimiston tavoittaa messujen aikana puhelinnumerosta 0207 701 222.

Näyttelytoimisto on avoinna seuraavasti:
• pe 5.2. klo 12.00–20.00
• la 6.2. klo 8.00–17.30
• su 7.2. klo 9.00–17.30

Näyttelytoimiston ollessa suljettuna päivystävän hallipäällikön tavoittaa puhelinnumerosta 050 351 6500.

Huoltoaika, huoltohuone

Huoltoaika alkaa messuaamuina klo 8 ja päättyy, kun messut aukeavat. Huoltoaikaa on vielä tunti messujen sulkeutumisen jälkeen. Huoltohuone sijaitsee sisääntuloaulassa. Huomioittehan, että huoltohuone ei ole tarkoitettu tavaroiden varastoimiseen.

Osoite

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.

Tavaralähetykset messuille

Osastollenne tulevaa tavaraa voi toimittaa messukeskukseen aikaisintaan rakennusajan alettua. Lähetysten katoamisen estämiseksi niissä on oltava selvästi esillä messutapahtuman nimi, yrityksen nimi ja osaston numero sekä yhteyshenkilö puhelinnumeroineen. Messukeskukseen toimitettavat
tavaralähetykset merkitään:

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Häämessut 2021
Yrityksen nimi, osastonumero
Yrityksen yhteyshenkilö, puh
Ilmailunkatu 20
FI-33900 Tampere

Mikäli toimitatte tavaraa messukeskukseen, paikalla on aina oltava tavaran vastaanottaja, joka kuittaa lähetyksenne saapuneeksi. Tampereen Messut Oy tai Tampereen Messu- ja Urheilukeskus eivät vastaa lähetystenne vastaanottamisesta. Huolehdittehan, että toimitustavaksi on valittu ns.täsmäjakelu, jolloin lähetys tuodaan osastolle asti.
Mikäli tilaatte tavaroita rahdilla, maksullista trukkaus-, varastointi- ja logistiikkapalvelua voi tiedustella Suomen Messulogistiikka Oy:ltä, p. 040 546 9555, info@smlog.fi.

Esittelijä- ja pysäköintikortit

Esittelijäkortit ovat tarkoitettu vain osastonne henkilökunnalle ja ne toimivat kulkulupana rakennus-,messu- ja purkuaikana. Mikäli käytätte ulkopuolista messurakentajaa tai osa henkilökunnastanne on paikalla vain rakennus- tai purkuaikana, saavat nämä henkilöt erilliset kulkuluvat paikan päältä näyttelytoimistosta. Esittelijä- ja rakentajakortteja ei postiteta etukäteen. Voitte noutaa esittelijä- ja rakentajakortit sekä niille tarkoitetut muovikotelot näyttelytoimistosta (info) rakennus- ja
purkuaikana.

Pysäköinti on näytteilleasettajille maksuton, kun näkyvillä on näytteilleasettajan voimassa oleva pysäköintikortti. Rakennus- ja purkuaikana pysäköintikorttia ei tarvita, mutta messuaikana pysäköintikortti tulee olla selkeästi näkyvillä. Myös pysäköintikortit voi noutaa messujen näyttelytoimistosta messujen rakentamisen alettua sekä edelleen messupäivinä.

Esittelijä- ja pysäköintikortteja ei postiteta.

Internetyhteydet

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on käytössä avoin langaton verkko. Verkon käyttöä varten voitte noutaa koodin info pisteestä.

Mikäli haluatte osastollenne erillisen langallisen Internet-yhteyden, sen voi tilata yhteistyökumppaniltamme Tietokeskus Finland Oy:ltä.
Lisätiedot: asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi

Muovikotelot esittelijäkorteille

Muovikoteloita rakentaja- ja esittelijäkorteille saa näyttelytoimistosta.

Oheistapahtumat ja ohjelma

Päivitämme ohjelman nettisivuillemme osoitteeseen www.tampereenhaamessut.com.

Ravintolapalvelut

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintoloista vastaa Finland Restaurants Oy (Finnresta). Ravintolapalveluihin liittyvissä kysymyksissä käänny Finnrestan asiakaspalvelun puoleen: asiakaspalvelu@finnresta.fi tai 040 504 0530.

Messuravintola palvelee messujen aukioloaikojen mukaisesti pääaulan ravintoloissa.

Mikäli osastolla tarjoillaan elintarvikkeita, joita ei ole tilattu Finnrestalta, tulee näytteilleasettajan täyttää vastuuvapautuslomake elintarvikevalvonnasta. Lomake tulee täyttää ja lähettää Finland Restaurants Oy:lle sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@finnresta.fi. Ilmoituksella Finnresta Oy:n velvollisuus elintarvikelain noudattamisesta ja sen valvonnasta, koskien elintarvikkeiden tarjoilua osastolla, siirtyy allekirjoittaneelle.

Tutustu ohjeeseen elintarvikkeiden maistatuksesta sekä valmistuksesta.
Mikäli tuotteenne lasketaan pakkaamattomaksi, siitä on ilmoitettava myös allergeenit. Katso ohjeet allergeenien ilmoituksesta.

Lisätietoja antaa Finnrestan asiakaspalvelu, puh. 040 504 0530 tai asiakaspalvelu@finnresta.fi
Karkkeja, sipsejä, popcornia tms. ei lasketa tässä tapauksessa elintarvikkeeksi. Osastoilla voi maistattaa alkoholittomia tuotteita.

Ripustukset / ripustaminen

Ripustuksia saa tehdä ainoastaan Tampereen Messut Oy:n valtuuttama ripustusalihankkija Bright Finland Oy. Mikäli haluatte osastollenne ripustuksia, lisätietoja antaa Bright Finland, messut.tampere@brightgroup.fi

Palo- ja muu turvallisuus

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia paloturvallisuusohjeita sekä näyttelytilassa vaadittavia erikoisehtoja, jotka on selvitetty erikseen. Paloturvallisuutta mahdollisesti vaarantavien laitteiden esittelyyn on saatava paloviranomaisten ennakkolupa.

Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotulilaitteiksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella, kuten esim. kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat. Erikoislupa voidaan myöntää, mikäli esiteltävä tuote sitä vaatii tai kyseessä on hitsaus, polttoleikkaus, leikkaus tai muu vastaavanlainen esitys, josta aiheutuu kipinöintiä. Lupahakemus on toimitettava järjestäjälle toiminta- ja turvarakenneselvityksineen 30 pv ennen messujen alkamista. Luvasta neuvotellaan aina pelastuslaitoksen kanssa.

Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa. Huomioikaa, että tupakointi (ml. sähkötupakat) on sallittu vain ulkotiloissa.

Rahannosto, rahanvaihto

Tapahtumassa ei ole rahannosto eikä -vaihtopistettä. Varaattehan mukaan riittävästi vaihtorahaa. Lähin rahannostopiste sijaitsee Citymarket Pirkkalassa.

Huomioittehan, että kaasupallojen jakaminen on kiellettyä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Palamattomalla Helium-N -tyypin kaasulla täytettyjä kaasupalloja voi käyttää kiinteinä osaston somisteina ja ilmatäytteisten pallojen jakaminen kävijöille on sallittua.

Tervetuloa mukaan Tampereen Häämessuille!

Ystävällisin terveisin
Finland Events | Tampereen Messut Oy
Asiakaspalvelu
p. 0207 701 222 (ma-pe klo 8–16)
www.tampereenmessut.fi
www.tampereenhaamessut.com